Het Leukste Sinterklaas Avontuur Ooit

Meer rust en plezier in de Sinterklaasperiode

Een 2 weken durend programma waarin jouw pop stress verlaagt en betrokkenheid vergroot

Laat jouw pop de rustbrenger zijn te midden van alle Sinterklaasindrukken. Leer in deze praktische cursus hoe je het Sinterklaasthema van begin tot eind leuk houdt en zorg ervoor dat zowel jij als de kinderen kunnen genieten van een speelse en ontspannen Sinterklaastijd.

Een geheel nieuwe kijk op Sinterklaas

Een leidende en goed ingevulde rol voor jouw handpop

Spelen met de kansen die jouw pop je geeft

Het Leukste Sinterklaasavontuur Ooit

De Handpop & Sinterklaas: een gouden combinatie

 

Stel je voor:  jouw handpop, belt Sinterklaas op een vroege ochtend: “Hoi Sinterklaas, heb je goed geslapen? Ohw, da’s fijn en die serie….heb je die nog gekeken? Is mooi he? Ja, daar woon ik dus nu, bij de zeeschildpadden. Ja, dat is waar ik nu ben,” vertelt hij en ze keuvelen nog even door over ditjes en datjes. Je hoort aan de toon en de vragen, dat ze dit vaker doen, dat ze vrienden zijn.

Jouw pop is niet zomaar een pop. Hij kan een directe lijn met Sinterklaas  hebben en daar alles tegen vertellen wat vrienden tegen elkaar zeggen. “Ja, ik kom jou weer helpen natuurlijk, daar heb ik zin in. Kun je gelijk mijn nieuwe huis zien,” voegt hij eraan toe.

Sinterklaas is duidelijk benieuwd naar het nieuwe avontuur dat ze samen gaan beleven.

De geloofwaardige vriendschap tussen Sinterklaas en mijn pop, bleek jaren geleden hèt antwoord om de Sinterklaastijd leuk, leerrijk en ontspannen te houden. De vriendschap werd de basis voor speelse activiteiten en het verlagen van de spanning die dit thema nogal eens met zich meebrengt. Dit eenvoudige idee maakte een wereld van verschil, en leverde ontzettend veel plezier op bij kinderen en bij mijzelf.

Hoe ik het invulde en wat ik precies deed om tot een kloppend verhaal te komen, leer ik je in deze cursus.

Doe Mee met het Leukste Sinterklaasavontuur Ooit!

 • Wil jij ook jouw Sinterklaastijd veranderen in een periode van rust, plezier en avontuur? Schrijf je dan in voor mijn Sinterklaas programma. In dit programma krijg je:

  • – 2 Webinars (op dinsdagavond 8 en 15 oktober 20.00 – 21.00 uur) waarin je de basisvaardigheden oefent en een raamwerk krijgt voor jouw eigen Sinterklaasverhaal.
  • – 10 korte opdrachten waarin je stap voor stap jouw verhaal vorm geeft, gevuld met speelse activiteiten voor de kinderen.
  • – Een besloten Facebook-groep voor ondersteuning en inspiratie.
  •  

  Het programma gaat op 30 september open, dat is 7 weken voordat Sinterklaas aankomt. Je kunt het in jouw eigen tempo volgen. Er zijn, buiten de 2 webinars die opgenomen worden en die je dus ook op een ander moment kunt bekijken, geen vaste lesuren, dus je kunt aan jouw Sinterklaas avontuur werken wanneer het jou uitkomt. Voor slechts €74,- krijg je alles wat je nodig hebt om jouw pop een hoofdrol te geven in de Sinterklaasperiode.

Voor Wie Is Dit Programma?

Dit programma is voor iedereen die de Sinterklaasperiode minder stressvol en veel leuker wil maken:

 • – Ouders, opa’s, oma’s en verzorgers die thuis aan de slag willen met een speelse invulling van het Sinterklaasfeest.
 • – Leerkrachten, Pedagogisch Medewerkers en Professionals die de stress in de Sinterklaasperiode willen verlagen en leerrijke activiteiten willen bieden.
 • – Enthousiastelingen die hun pop willen gebruiken om een nieuwe dimensie aan het Sinterklaasverhaal toe te voegen.

Wat heb je nodig om deel te nemen aan deze cursus?

 • – Een eigen handpop,
 • – een pc met webcam,
 • – zin om iets nieuws te leren en je te begeven in een groep gelijkgestemde mensen met eenzelfde doel als jij.
 •  

N.B. Dit is geen uitgebreide spelcursus, in deze cursus geef ik je instructie hoe je jouw pop tot leven roept voor dit specifieke doel en help ik je bij situaties die je in de praktijk tegen kunt komen. Ik bereid je dus voor op het toepassen van jouw pop in dit thema. 

Wil je leren werken met jouw pop? Dan is dit en dit programma meer passend.

Vier redenen om je in te schrijven voor deze cursus:

Vermindert stress en spanning:

De Sinterklaasperiode kan voor kinderen en jou als opvoeder stressvol zijn door de opwinding, verwachtingen en drukte. Dit programma biedt technieken en activiteiten die stress verminderen en een ontspannen sfeer creëren. Hierdoor wordt het leuker voor de kinderen èn voor jou.

Bevordert een speelse benadering:

Door gebruik te maken van een handpop en speelse activiteiten, stimuleert dit programma een creatieve en interactieve benadering van het Sinterklaasfeest. Dit maakt het voor jou gemakkelijker om het thema op een leuke manier in te vullen en kinderen er een rol in te geven, wat de betrokkenheid vergroot.

Biedt praktische begeleiding:

Het programma biedt concrete tools en opdrachten waarmee je de Sinterklaasperiode kunt structureren. Dit geeft houvast en inspiratie, je hoeft niet alles zelf te bedenken. Het programma kan een leidraad zijn om activiteiten en gesprekken rondom Sinterklaas op een toegankelijke manier te organiseren.

Vermindert angst en verhoogt het vertrouwen:

Veel kinderen hebben vragen of twijfels over Sinterklaas, wat angst of onzekerheid kan veroorzaken. Door een handpop te gebruiken als vriend van Sinterklaas, kun je een veilige en vertrouwde omgeving creëren waarin kinderen hun vragen kunnen stellen. Dit helpt om angsten te verminderen en versterkt het plezier in het Sinterklaasfeest.

Een Avontuurlijke Sinterklaasperiode

Ik ben Helen Meurs en ik geef jouw pop de hoofdrol in de Sinterklaasperiode. Dit idee begon met een foto die JaNee, mijn handpop, gebruikte om de kleuters in mijn klas gerust te stellen. Ze vertelde dat ze bij Sinterklaas had gelogeerd en liet een foto zien om het te bewijzen. Dat was het begin van een vriendschap die alles veranderde.

De kinderen waren eerst sceptisch: “Nee, dat kan niet! Met Sinterklaas? Hoe weet je dan waar hij woont?” Maar JaNee had een foto om te laten zien. “Ik heb bij hem gelogeerd, echt waar, kijk maar,” zei ze. De foto liet het uitzicht vanuit Sinterklaas’ raam zien, en de kinderen waren overtuigd.

Vanaf dat moment was de Sinterklaasperiode geen bron van stress meer, maar een tijd van plezier, met speelse opdrachten en leuke activiteiten.

Wat Zeggen Deelnemers?

“Toen ik mijn eerste opdracht thuis uitprobeerde, was ik meteen vertrokken. Wauw, zo had ik nog nooit naar het Sinterklaasthema gekeken… De handvaten die je gaf, de woonst van Sinterklaas… ik begon meteen aan de opdracht: in één woord ZALIG!” 

– Elke, Leerkracht

“Ik wilde leren hoe ik mijn pop Flo op een goede manier kan betrekken bij het Sinterklaasthema. Dat je Sinterklaas op deze manier laagdrempelig maakt, vond ik een geweldige ontdekking!”

– Ingrid, Pedagogisch Medewerkster

“Wat een ontzettend leuke cursus was dit. Ik kon niet meer stoppen met het bedenken van activiteiten en verhaallijnen en het zoeken naar foto’s. Ook mijn collega’s, waar ik een inleidend verhaal over de vriendschap tussen Jip en Sint deed, vonden het geweldig.

– Edith, Leerkracht

Geef jouw pop de hoofdrol in de Sinterklaasperiode

Doe Mee Met Het Leukste Sinterklaas Avontuur Ooit

Maak gebruik van de vroegboekkorting en betaal geen €74,- maar slechts €49,- voor deze cursus bij boeking vóór 1 juli a.s.

We leiden je om naar het inschrijfformulier en sturen je de factuur via de mail waarbij je aan kunt geven of jij of jouw werkgever betaald. De inschrijving is definitief na betaling.

Read the article

Published in a renowned Dutch professional journal for early childhood specialists.

You have direct access and can get a taste of this approach, without any worry about being added to a daily or weekly  mailing list.