Leer hoe je jouw pop tot leven brengt met "Jouw Pop in Actie"

Het leek zo makkelijk toen je de handpop voor het eerst zag. Je zou hem gebruiken om kinderen uit te dagen tot meer taal, meer interactie, en meer deelname. Maar in de praktijk blijkt het niet altijd zo eenvoudig te zijn. Wat doe je fout?

Werken met een handpop als hulpmiddel is geen rocketscience, maar het is wel een vaardigheid. Het is vergelijkbaar met leren autorijden of fotograferen met een spiegelreflexcamera. Je moet weten welke knoppen je moet indrukken, wanneer je gas geeft en wanneer je op de rem moet staan. Zonder de juiste strategie kan het werken met een pop frustrerend zijn en kun je het gevoel krijgen dat het niks voor jou is.

Maar het is geen kwestie van talent, het is een kwestie van strategie. 

“Jouw pop in Actie” is een ideaal instapprogramma voor iedereen die wil leren hoe je een handpop tot leven kunt brengen en snel aan de slag kunt gaan. Het is perfect om uit te proberen of werken met de pop bij je past of voor hen die hun pop zo nu en dan willen gebruiken maar niet van plan zijn om hen een prominente rol te geven in hun dagelijks werk. “Jouw pop in actie” leert je alle basisvaardigheden die je nodig hebt, inclusief tips en activiteiten die je meteen kunt toepassen met jouw handpop.

Met “Jouw Pop in Actie” leer je de basisvaardigheden die je nodig hebt om comfortabel met jouw handpop te werken. En als je daarna nog meer wilt leren, staat het “Speelse Verbinder” programma voor je klaar om je kennis en vaardigheid nog verder te verdiepen.

Wat is de route die je aflegt in "Jouw Pop In Actie"?

Je start met de benodigde vaardigheden

We beginnen met “Een vliegende start met jouw handpop”: In deze praktische en speelse cursus doorloop je in 14 dagen de (spel)technische onderdelen die je nodig hebt om jouw pop tot leven te roepen in de dagelijkse praktijk van jouw klas, groep of praktijk.

Daarna werken we veel voorkomende obstakels weg

Hoewel we graag willen dat kinderen reageren op onze pop, wordt tè veel en tè enthousiast niet zelden als storend en belemmerend ervaren. Je moet er iets mee als je jouw pop wilt blijven gebruiken. In deze masterclass laten we je zien, hoe je hiermee om kunt gaan. Inclusief een werkboek dat je stap voor stap door het proces leidt.

Je Ontvangt een jaar lang de activiteiten die ik zelf zou doen

Puppet Power Post: Hoe houdt je de aandacht voor jouw pop vast? Hoe zorg je ervoor dat hij regelmatig tevoorschijn komt en wat doet hij dan? Om je daarbij te helpen stuur ik je 52 weken een mail met daarin tips, aanwijzingen en activiteiten die jouw pop uit kan voeren. De leeftijd waarvoor de post gemaakt is zijn kinderen in de leeftijd van 3 – 7 jaar. Héél handig vinden veel van onze cursisten.

je hebt toegang tot informatie die helpt

Hoe introduceer je jouw pop? “Jouw Pop In Actie” geeft je achtergrondinformatie en een helder stappenplan waarmee je jouw pop door de introductie heen loodst en waarmee je voorkomt dat je niet teveel gaat doen in die allereerste ontmoeting. Daarnaast heb je toegang tot mijn exclusieve cursistengroep waarin je al je vragen kunt stellen en ik je met raad, daad en video’s bij sta om jouw pop een plek in jouw groep te geven.

testimonials

Wat zeggen deelnemers?

Voor Wie?

Dit programma is speciaal ontworpen voor leerkrachten en mensen in de kinderopvang die hun werk willen verrijken met de unieke mogelijkheden van handpoppen. Het is ideaal voor:

 • Leerkrachten: Of je nu lesgeeft in het basisonderwijs, speciaal onderwijs of een andere onderwijsinstelling, dit programma biedt praktische methoden om handpoppen in je lesplannen te integreren. Het helpt je een hechtere band met je leerlingen op te bouwen en hun betrokkenheid te vergroten.

 • Medewerkers in de Kinderopvang: Als je met jonge kinderen werkt, weet je hoe belangrijk het is om hun aandacht te trekken en te behouden. Dit programma geeft je de tools om interactie en communicatie te bevorderen met behulp van handpoppen.

 • Pedagogisch Medewerkers: Als je in een pedagogische rol werkt, bijvoorbeeld in de jeugdzorg of gehandicaptenzorg, kan dit programma je helpen om op een speelse en effectieve manier met kinderen te communiceren en hen te motiveren.

 • Logopedisten en Ergotherapeuten: Handpoppen kunnen een krachtig hulpmiddel zijn in therapie en behandeling. Dit programma leert je hoe je ze kunt inzetten om kinderen te helpen ontspannen, communiceren en participeren.

Wat levert het je op?

Dit programma is niet zomaar een poppenspel cursus, maar is speciaal ontworpen om je te helpen een heel effectief hulpmiddel in je contact met kinderen te gaan gebruiken, de handpop. Het programma helpt je controle te krijgen over de pop en geeft je handvatten waarmee je jouw pop kunt invullen. Hierdoor voel je je meer op je gemak bij de pop en kun je de mogelijkheden gaan benutten die een pop je biedt.

Eenvoudige en Effectieve Strategieën:

Je leert stap voor stap hoe je jouw handpop tot leven roept en effectief gebruikt in jouw klas, groep of praktijk. Je leert een aantal handigheidjes die jouw pop veel levendiger maken en waarmee je de aandacht van kinderen makkelijker vast kunt gaan houden.

Weg met Stress en Ongemak:

Ik bied je een aanpak die je helpt je zekerder te gaan voelen met jouw pop en die je bewust maakt van waar het ècht om draait als je jouw pop als hulpmiddel gaat gebruiken. Ik weet zeker dat je zelf ook tot de conclusie komt dat het makkelijker is dan je dacht.

Een praktijkgerichte aanpak:

"Jouw Pop In Actie" is gemaakt voor de dagelijkse praktijk waarin je te maken hebt met kinderen die reageren zoals ze doen. Het programma draait om contact maken en relaties opbouwen met kinderen. De pop is jouw middel, maar geen doel op zich.

volop tips en ideëen:

Het is super praktisch opgezet en zit boordevol tips, ideetjes, aanwijzingen en activiteiten die je direct toe kunt passen en die je helpen jouw pop èn de kinderen beter te leren kennen. Je hoeft het wiel niet uit te vinden, dat heb ik al voor je gedaan.

Met een handpop heb je de mogelijkheden letterlijk in eigen hand.

Hoe het programma is opgebouwd:

“Jouw Pop In Actie” is ontworpen met de praktijk voor ogen en helpt je gericht op weg:

 • -We beginnen bij het begin
 • -Regelmatige mails leiden jouw leerproces in banen
 • -De vaste volgorde geeft je richting en een plan
 • -Het programma is gemaakt voor mensen met drukke agenda’s
 • -Geen onnodige achtergrondinformatie maar alleen dat wat je nodig hebt

-Jij moet het gaan doen en dus zijn de lessen er op gericht dat jij je zelfzeker gaat voelen en controle krijgt over jouw pop 

Hi, ik ben Helen

En ik ben jouw gids in dit avontuur. Werken en pionieren met een handpop en ontdekken wat wel en niet werkt is mijn allergrootste passie. Ik hou ervan om situaties en problematieken te verkennen en op zoek te gaan naar ingangen, zinnen en oplossingen waarmee een pop voor je gaat werken.

"Jouw Pop in Actie" is bedoeld als een speels instapprogramma waarin je controle over jouw pop gaat krijgen en gaat ontdekken dat je het jezelf moeilijker maakt dan nodig is. Ik zet je aan het werk met jouw pop, laat je spelen en help je jouw pop een karakter te geven wat geloofwaardig is voor de kinderen waar je mee werkt en waar ze zich in herkennen.

In "Jouw Pop in Actie" zit alles wat je nodig hebt om van start te gaan met jouw pop in de groep, om te komen tot contact met kinderen en eenvoudige activiteiten die jouw pop uit kan voeren zodat de relatie met de kinderen zich verder kan ontwikkelen. Het programma is te overzien, niet al te diepgaand en vooral praktisch opgezet. Gemaakt voor de juf die geen behoefte heeft aan veel of lange lessen, graag een vangnet heeft en het wiel niet zo nodig zelf uit hoeft te vinden. Ik neem je graag mee in mijn wereld, heb een praktisch, helder en speels pad voor je uitgestippeld en sta klaar om je te helpen waar nodig.

Samenvattend:

Je krijgt toegang tot:

 • – De cursus “Een vliegende start met jouw handpop” t.w.v. €49,-
 • – Masterclass “Hoe ga ik om met overenthousiaste kinderen? t.w.v. €27,-
 • – De Puppet Power Post, een jaar lang mails die speciaal ontworpen zijn om je te helpen jouw pop in te zetten in je groep t.w.v. €97,-
 • – Gratis toegang tot de Puppet Power Toolkit t.w.v. €7,-
 • Een downloadbare versie van het introductie stappen plan (wordt niet los aangeboden)
 • – de cursistengroep “Meer Zicht op Kinderen via jouw Handpop” op Facebook (onbetaalbaar)

Heb je zin in een andere benadering van kinderen?

Schrijf je in en start vandaag nog

Het kost je slechts €97,-

OF: 

Bij betaling op factuur leiden we je om naar een inschrijfformulier en sturen de factuur naar jou of jouw werkgever. De inschrijving is definitief zodra de betaling binnen is gekomen.

Read the article

Published in a renowned Dutch professional journal for early childhood specialists.

You have direct access and can get a taste of this approach, without any worry about being added to a daily or weekly  mailing list.