Maak contact met kinderen op een ander niveau

de handpop als jouw (pedagogisch) hulpmiddel, hoe ziet dat er uit?

Omdat starten met een handpop in je klas, groep of praktijk voor de meesten van ons niet helemaal vanzelf gaat.

 
Het leek zo makkelijk toen je de pop kocht….
 
…..maar in de praktijk blijkt het helemaal zo eenvoudig nog niet om die pop te gaan gebruiken zoals je dat voor ogen had.
 
Het is iets wat ik heel vaak hoor als het over de handpop gaat. Het leek zo makkelijk maar kinderen reageren niet zoals je had gedacht. Ze doen niet ‘leuk’ mee of juist iets tè leuk, ze worden zo blij van de pop dat het eigenlijk onwerkbaar voor je wordt en je vooral bezig bent met de rust weer te laten terugkeren.
 
Voordat je denkt dat het aan jou ligt, dat jij en de pop totaal niet voor elkaar gemaakt zijn en je al plannen maakt om hem op Marktplaats te verkopen, wacht……..
 
Ik kan je verzekeren dat het niet aan jou ligt. Je hebt hooguit verkeerde verwachtingen gehad, een referentiekader wat misschien niet helemaal klopt of een ingang gekozen die niet zo slim bleek. Je kunt hele andere ervaringen op gaan doen als je sommige dingen een heel klein beetje anders aan gaat pakken. Op een andere manier naar die pop, dat prachtige hulpmiddel gaat kijken.
 
Je bent niet de enige die dit overkomt.
 
Het inzetten van een handpop als pedagogisch hulpmiddel vraagt meer dan alleen enthousiasme; het vraagt om een doordachte aanpak en een goed begrip van zowel de dynamiek van de groep als de individuele reacties van kinderen. Het mooie is dat je met een beetje begeleiding en de juiste technieken de handpop kunt transformeren van een bron van chaos naar een krachtig middel waarmee je kinderen uit kunt dagen, beter met ze gaat communiceren en het contact met het kind verdiept
 
Stel je voor dat je leert hoe je de aandacht van de kinderen kunt vangen op een manier die hen niet alleen boeit maar ook betrekt bij het leerproces. Hoe je een verhaal vertelt dat niet alleen entertaint maar ook educatief en waardevol is. Hoe je spelenderwijs belangrijke sociale en emotionele lessen kunt overbrengen. Dat zijn allemaal mogelijkheden die een handpop biedt.

De puppet power toolkit is er om je te laten zien hoe je dat kunt bereiken.
 
De toolkit is ontworpen om jou de kennis en vaardigheden te geven die je nodig hebt om de handpop effectief in te zetten. Ik help je te begrijpen hoe je realistische verwachtingen kunt stellen en hoe je de pop kunt gebruiken als een uitbreiding van jezelf in de klas of begeleidingssessie. Met stapsgewijze begeleiding, praktische tips en direct toepasbare technieken zal je merken dat de handpop een onmisbaar onderdeel van je gereedschapskist wordt.
 
Wacht dus niet langer en laat je niet ontmoedigen door een roerige start. De kracht van puppetry is enorm, en met de juiste aanpak kun je die kracht volledig benutten. Onze Puppet Power Toolkit is hier om je te begeleiden op deze boeiende reis. Samen kunnen we ervoor zorgen dat elke interactie met je pop een positieve, educatieve en boeiende ervaring wordt voor zowel jou als de kinderen.
 

Het is voor jou gemaakt als je:

 
 • – Een leerkacht of homeschooling ouder bent die leren leuker en boeiender wil maken.
 • – Een (groot)ouder bent die creatieve manieren zoekt om contact te krijgen met jouw (klein)kinderen.
 • – Een therapeut bent die communicatie en emotionele expressie wil vergroten.
 • – Een professional in speciaal onderwijs werkt aan de ontwikkeling van sociale vaardigheden.
 • – Een opvoeder of logopedist bent die focust op het verbeteren van taalontwikkeling en communicatievaardigheden en nieuwsgierig bent wat een handpop daarbij kan betekenen.
 

Het is voor jou gemaakt als je:

 
 • – Leerervaringen wilt verbeteren door er een interactieve pop in te betrekken.
 • – Creativiteit en verbeelding bij kinderen wilt stimuleren door middel van een handpop die hen uitdaagt.
 • – Communicatievaardigheden wilt verbeteren door gebruik van een pop die voorbeelden kan geven.
 • – Contact wilt leggen en meer verbinding wilt hebben met kinderen die moeite hebben zich uit te drukken.
 • – Een veilige en niet-bedreigende omgeving wilt creëren voor het uiten van gevoelens en emoties.
 • – Sociale en emotionele vaardigheden wilt ontwikkelen met het gebruik van een pop.

Krijg toegang tot:

De Puppet Power Toolkit – waar elke pop een verhaal vertelt en elk verhaal verbindt

Waarom ik deze toolkit samenstelde

Hoi, ik ben Helen, een voormalig juf en nu trainer, ontwikkelaar en vooral Puppet Power Pionier. Ik wil je graag uitleggen waarom ik de Puppet Power Toolkit heb gemaakt en waarom het zo’n waardevolle verzameling gereedschappen voor je kan zijn.
 
Al drie decennia lang ben ik gefascineerd door de transformerende kracht van poppen. Het is magisch en verrijkend om te zien hoe een eenvoudige pop de diepste emoties en verhalen in ons naar boven kan halen, vooral bij kinderen.
 
In de loop der jaren heb ik de diepgaande impact gezien die poppen hebben bij het helpen van kinderen om zichzelf uit te drukken, te genezen, en vaardigheden en kennis op te doen op manieren die traditioneel vaak niet lukken.
 
Het creëren van The Puppet Power Toolkit was een natuurlijke stap voor mij om mijn passie voor het werken met de handpop als hulpmiddel met jou te delen. Dit is informatie die ik zelf graag had willen hebben toen ik voor het eerst met een pop voor een groep stond.
 
Ik wil je een toolkit bieden waarmee je niet alleen de eerste stappen kunt zetten naar meer verbinding met een kind via een handpop, maar die je ook meeneemt in de talloze mogelijkheden die de handpop biedt.
 
Voor mij is deze Toolkit niet zomaar een verzameling bronnen; het is een weerspiegeling van mijn reis, mijn ervaringen en mijn onwankelbare geloof in de handpop als krachtig middel voor spel en creativiteit, om kloven te overbruggen die soms ontstaan in je contact met een kind. Ik wil je helpen om via de pop betekenisvolle verbindingen te smeden.
 
Ik hoop dat door dit deel van mezelf met jou te delen, jij ook de vreugde, verwondering en rijkdom kunt ervaren die de pop in mijn leven heeft gebracht.
 
Laten we samen een toast uitbrengen op de kracht van de handpop, en samen een wereld betreden waar verbeelding geen grenzen kent, en de impact voortduurt nadat de pop allang is opgeborgen.
 
Welkom bij The Puppet Power Toolkit – waar elke pop een geloofwaardig karakter is en elke ontmoeting verschil maakt.